V neděli 14. dubna čeká fotbalisty FC Žďas další mistrovský zápas. Tentokrát je na programu velice zajímavý duel ve Velkém Meziříčí. Partnerem tohoto utkání bude společnost SATT a.s.

Vznik společnosti SATT se datuje od roku 1995, kdy privatizací Okresního podniku bytového hospodářství vznikla akciová společnost. V současné době naše společnost působí nejenom v oblasti teplárenství, ICT a Technických služeb, ale rozrostla se o několik dalších důležitých divizí.

TEPLO
Divize TEPLO společnosti SATT a.s. zajišťuje výrobu, rozvod a dodávky tepelné energie konečným zákazníkům připojeným do soustav zásobování teplem (dále jen SZT). V současné době SATT a.s. provozuje tepelné hospodářství ve dvou městech, a těmi jsou Žďár nad Sázavou a Velké Meziříčí. Ve Žďáře nad Sázavou zajišťuje rozvod tepla cca. do 60% města. Ve Velkém Meziříčí zajišťuje výrobu a rozvod tepla v malé lokální kotelně. Dlouhodobým cílem je vybudování plnohodnotné energetiky, zejména v domovském Žďáru a poskytování kvalitních a spolehlivých služeb svým odběratelům.

ICT
Hlavní činností divize ICT je provoz datové sítě a poskytování telekomunikačních služeb, což zahrnuje rychlé připojení k internetu skrze nejmodernější wifi, kabelové a optické rozvody. Mezi nejvýznamnější služby patří televize s rozsáhlou nabídkou kanálů. V oblasti datových služeb je hlavní prioritou rozvoj optických sítí, které jsou postupně plánovány a budovány i v okolních obcích. Celkově se staráme o více jak 90 km zemních kabelových tras a více jak 150 přístupových bodů bezdrátové sítě. SATT je dlouholetým stabilním partnerem na poli IT pro své zákazníky v blízkosti Žďáru nad Sázavou, Nového Města na Moravě i Bystřice nad Pernštejnem. Zákazníkům zajištujeme komplexní služby outsourcingu pro jejich vlastní IT technologie. Mnoho z nich pro umístění jejich techniky využívá naše vlastní datové centrum, které nabízí služby v oblasti hostingu i housingu fyzických nebo virtuálních strojů. Pečujeme o naše zákazníky vlastními techniky tak, abychom zajistili nejvyšší možnou kvalitu našich služeb s nejlepším servisem ve všech oblastech, kde působíme.

TECHNICKÉ SLUŽBY
Divize Technických služeb pokračuje v budování kompletních technických služeb pro město Žďár nad Sázavou (kromě odpadového hospodářství). Tato divize chce nadále využívat moderní technologie a přistupovat k práci s odpovědností vůči životnímu prostředí. V zimních měsících Technické služby zabezpečují údržbu místních komunikací o délce cca. 80 km a chodníků v celkové délce cca. 90 km. Částečně se provoz údržby zeleně podílí na sekání nejen travnatých, ale především lučních ploch, obnovujeme staré polní cesty, staráme se o údržbu květin, dřevin včetně jejich výsadby. V jarních měsících probíhá technické blokové čištění silnic, chodníků a přilehlých parkovacích stání dle zpracovaného plánu blokového čištění. Součástí údržby o komunikace je údržba dešťových vpustí, kterých je cca. 2000 ks. Od 1. dubna 2022 divize začala zabezpečovat služby v oblasti pohřebnictví.

SPRÁVA BUDOV
Spravujeme přes 100 budov převážně ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou. Jedná se o zabezpečení veškerých činností pro bezpečný a bezproblémový provoz budov, jako jsou mateřské a základní školy.

SPRÁVA BYTŮ A NEBYTŮ
Spravujeme okolo 500 městských bytů na celém území města Žďár nad Sázavou.

SPRÁVA LESŮ A RYBNÍKŮ
Zajišťujeme provozní správu rybníků ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou a spravujeme téměř 300 hektarů městských lesů, které tvoří převážně smrkové porosty. Vzhledem k blízkosti města je upřednostňována relaxační funkce lesa před hospodářskou. Naším cílem je mít zdravé městské lesy, které budou v plné míře využívat i příští generace.

SPRÁVA SMĚROVÉHO SYSTÉMU
Staráme se o městský informační systém umístěný na sloupech veřejného osvětlení, jehož součástí jsou směrové tabule pro komerční účely.

Veškeré podrobnější informace si můžete přečíst na našich webových stránkách: www.satt.cz

Fotogalerie