Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech, jak v domácím prostředí, tak i na hřištích soupeřů. V domácím prostředí se můžete těšit na dorostence a mladší žáky.

Jako první se v domácím prostředí představí v sobotu 13. dubna od 13:30 hodin starší dorostenci U19. Ti budou chtít, po výhrách s Blanskem a Břeclaví, potřetí v řadě naplno bodovat. „Čeká nás utkání z celkem, který se pohybuje v horních patrech tabulky. V prvním vzájemném utkání nás soupeř v domácím prostředí předčil. Čekáme proto utkání, ve kterém budeme muset být pozorní v defenzívě a pracovat týmově celých 90 minut. Jsme rádi, že jsme naše poslední dva zápasy zvládli naplno a chceme o dobrý výsledek zabojovat. Uvidíme v jakém složení nastoupíme. Zdravotní problémy mají Suský a Polanský, zlomeninu ruky utrpěl Polívka a není vyloučený ani start některého z hráčů za naše A muže. Domácí prostředí však chceme využít co nejlépe," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 bude chtít v sobotu v 15:45 hodin poprvé na jaře vyhrát před domácími fanoušky. Mladší dorostenci jsou povzbuzeni minulou výhrou z Břeclavi. „Blíží se další utkání proti Rosicím, týmu, se kterým jsme na podzim remizovali 2:2. Naše vystoupení v prvním poločase tehdy nebylo uspokojivé, ale nyní jsme posíleni první výhrou z minulého kola. I přes změny v sestavě věřím, že naši hráči předvedou bojovný výkon s touhou po vítězství. Před tímto netradičně odpoledním zápasem, který začne až v 15:45 hodin, se naši kluci zúčastní sbírky potravin pro místní charitu v supermarketu Albert. Tímto způsobem chceme nejen podpořit komunitu, ale také si uvědomit důležitost solidarity a společného úsilí mimo fotbalové hřiště," zve všechny fanoušky nejen na fotbalové klání před sobotním utkáním trenér Tomáš Litochleb.

V žákovské divizi se v neděli 14. dubna starší žáci U15 představí ve Znojmě. Výkop utkání je v 10:00 hodin. Kategorie U15 na jaře ještě nevyhrála a na jihu Moravy bude chtít protrhnout tuto nepříznivou bilanci. U15 se nachází na osmém místě tabulky a jejím soupeřem bude šestý celek celek soutěže. „Do Znojma odjíždíme s cílem udržet bodovou šňůru z venkovních hřišť," prozradil své plány do utkání trenér Josef Chmelík.

V neděli ve 12:00 hodin se v dalším souboji o špici divize představí v tabulce třetí kategorie U14, která se bude snažit zdolat čtvrtý celek tabulky ze Znojma. Minulé kolo odjel z Bouchalek s debaklem 7:3 druhý celek soutěže Vyškov. „Dubnový los si s námi pěkně pohrál. Po minulém víkendu však víme, že jsme schopni čehokoliv. Další strašně těžkou překážku jedeme zvládnout, soupeři ještě více odskočit a naopak ještě více zatlačit na soupeře před námi," řekl před nedělním šlágrem kola trenér David Krejčí.

U13 bude chtít v žákovské lize navázat na poslední vítězství proti Bedřichovu. Dopoledne v 10:00 hodin ji čeká tabulkový soused Svratka Brno. „Nedělní utkání se Svratkou Brno bude výjimečné v tom, že budeme hrát poprvé na celé hřiště 10+1. Jsem přesvědčený, že během jarní části kluky dokážeme připravit na přechod do starších žáků, kde už se jinak hrát nebude. Chceme navázat na druhou půli z Bedřichova, kde se nám aktivní hrou na útočné polovině dařilo získávat míče a dostávali jsme se do zakončení. Do sestavy se nám po delší nemoci vrací Šimon Kohout, takže v neděli budeme v plné síle," prozradil před utkáním trenér Michal Skalník.

U12 se představí v neděli 14. dubna ve 12:00 hodin proti v tabulce třetí Svratce Brno. Minulé kolo zvítězila U12 v Bedřichově 14:0 a po čtyřech jarních kolech má plný počet dvanácti bodů. „Minulé kolo se nám povedlo nastřílet čtrnáct branek do sítě posledního Bedřichova. Do utkání se Svratkou Brno nejdeme opět kompletní, ale budeme se snažit využít střelecké pohody, které jsme se v týdnu věnovali," sdělil své plány do utkání trenér Petr Procházka.