Přinášíme vám hodnocení a statistiky jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým U12 mladších žáků, hrající nejvyšší žákovskou soutěž na Moravě. O hodnocení jsme požádali Petra Procházku.

U12 – mladší žáci

Trenér Procházka Petr - asistent Mach Jaroslav, Pečinková Martina

Tabulka SpSM - JIH: 1. místo - 15 14 1 0 43bodů 130:19

Hodnocení podzimní části:

S hráči ročníku 2012(U12), kteří přešli z přípravky jsme začali přípravu 24.července. Tým byl složen z 25 hráčů, kteří nastupovali ve dvou soutěžích, v žákovské lize a krajské soutěži. Celé prázdniny jsme se jako každoročně věnovali hlavně fyzické kondici, jak s míčem tak bez něj. Opět jsme v domácích podmínkách absolvovali dvě soustředění.Tréninková docházka všech hráčů byla až na určité výjimky na vysoké úrovni. V ligové soutěži jsme téměř všechny soupeře přehráli naší aktivitou, kdy jsme soupeře pouštěli ojediněle k míči. V některých zápasech se soupeř dostával sporadicky na naší polovinu hřiště,fyzicky odpadal v polovině zápasu, někdy vydržel s námi běhat o trochu déle. Až na zápasy s týmy co skončili těsně za námi jsme většinou hráli do zahuštěné obrany a někdy nám dělalo problém se s tímto hluboce defenzivním stavem vypořádat. V mnoha případech nám chyběl i pověstný klid v zakončení,když jsme řešili nespočet střel zbrkle.Za celý podzim jsme ztratili po 14 vítězstvích v řadě jedinou remízu v posledním kole v Jihlavě. Celou podzimní část jsme tak vyhráli o tři body před Zbrojovkou, o čtyři před Sigmou a šest před Slováckem. Je to určitě veliký úspěch našeho malého klubu, ale to že jsme na podzim vyhráli v mladších žácích nejvyšší soutěž na Moravě si za pár let jistě nikdo nevzpomene.Našim cílem je rozvoj každého jednotlivého hráče a následný posun na hřiště jedenáctkového fotbalu.

Nejvydařenější zápas podzimu:

V soutěži jsme měli dva zlomové okamžiky, které nás pak nakopli do dalších kol. V Brně jsme v prvních čtyřech kolech dvakrát prohrávali v poločase o branku se Svratkou(5:1) a Líšní(4:2). Oba zápasy se nám podařilo ve druhé půli otočit a zvítězit. Nejlepší zápas jsme poté sehráli se Zbrojovkou(4:2), kdy se nám podařilo splnit vše s čím jsme šli do zápasu. Byli jsme agresivní v napadání soupeře a zodpovědný v defenzivě. Druhý výborný zápas jsme sehráli se Slováckem(8:6). Zde jsme měli výborný nástup a v 15. minutě vedli 4:0. Poté soupeř začal snižovat, ale v hodně kvalitním zápase již vyrovnat nedokázal.

Nejhorší zápas podzimu:

Protože jsme vše vyhrávali tak s úsměvem musím sdělit, že takový zápas se nám povedl v 11. kole proti Zlínu(2:0). V prvním poločase jsme se během tří minut dostali na konci poločasu do dvougólového vedení.Druhý poločas jsme již nevystřelili na branku a jen se bránili. Nebýt výborného Sochora v brance, tak jsme zaslouženě prohráli. Na naši obranu musím konstatovat, že hráči museli vlivem několika předehrávek absolvovat během 45 dnů 12 ligových zápasů a dvě předkola poháru mládeže. Navíc jsme neustupovali v tréninkové náročnosti a někteří hráči ještě chodili zkoušet zápasy za kategorii U13.To vše se asi podepsalo na našem můžu říct ojedinělém výpadku,který bývá v této kategorii běžný.

Sehráli jste pohár mládeže s jakými výsledky?

Jde o neoficiální mistrovství republiky, tak jsme k němu přistoupili s veškerou vážností. Museli jsme absolvovat dvě předkola po pěti zápasech, kde se na nás všechny celky snažili vytáhnout. První dvě předkola jsme vyhráli, tam nás soupeři mnoho neprověřili. V závěrečné osmičlenné kvalifikaci jsme měli dokonce výhodu domácího prostředí, která nás bohužel srazila. Kluci podlehli negativní atmosféře v hledišti, nervozitě a svému momentálně špatnému mentálnímu nastavení. Na kluky se již snažíme od této kategorie působit po psychické stránce.Jít do zápasu s dobře nastavenou hlavou a v zápase se soustředit jen na svůj výkon je pro nás důležité.Nakonec jsme tedy roli favorita kvalifikace zvládli, se štěstím vybojovali druhé postupové místo a zařadili se mezi 24 nejlepších týmů republiky.

Nejlepší hráči popřípadě jestli chcete zmínit nejlepší střelce :

V brance nás vždy, když bylo potřeba podržel Sochor. Vstřelili jsme 130 branek.Nejvíce jich vstřelili Zedníček 30,Vališ 26, Koubek 22. V zápasech požadujeme od všech stoprocentní nasazení, takže bych vyzdvihl kolektivní pojetí celého týmu. Ve stylu hry, který praktikujeme je pro nás každý hráč důležitý. V závěru podzimu jsme museli bohužel několikrát řešit v tréninkovém procesu malou ochotu některých hráčů pracovat na sto procent. Vše proto není zalité sluncem jak by se mohlo zdát.

Přehled počtu odehraných zápasů hráčů za podzim:

Sochor 15, Vališ 15,Málek 15,Koubek 15, Zedníček 15,Vrša 15,Bobula 15,Kohout 13,Jenček 13,Strnad 12, Dobrovolný 11, Pešava 11, Musil 8, Mach 7,Poul 3,Kubíček 2,Vomela 1.

Jak hodnotíte druhou soutěž B týmu?

Při velkém počtu 25 hráčů jsme přihlásili krajskou soutěž, ve které by měli nastupovat hráči z kategorie U12 a U13, kteří se nedostanou do ligových zápasů. Bohužel někteří hráči se zde potýkali se špatnou docházkou jak tréninkovou tak zápasovou. Při kolektivním sportu je jak pozoruji tento několikaletý trend zarážející.V soutěži si někteří hráči zahráli již i za starší žáky, tak všechny tyto zápasy hodnotíme pozitivně.

Kdy zahájíte přípravu na jarní sezónu. Kolik máte v plánu zápasů, na co se chcete zaměřit?

Do přípravy, která začne 8. ledna vstoupíme bez čtyř hráčů, kteří budou hrát na jaře za kategorii U13. V jarní části chceme nadále pracovat na rozvoji individuálních dovedností hráčů. Jednou týdně budeme chodit na tabatu, kde budeme zařazovat silové věci. V herních cvičeních budeme nadále pracovat na fyzické kondici. V přípravě sehrajeme minimálně čtyři zápasy, první ligové utkání nás čeká 9. března. Protože se soutěž řídí podle kat. U13 budeme na jaře hrát skupinu o 9-16 místo.

Závěrem by jsme chtěli poděkovat rodičům za dopravu a podporu kluků v tréninkovém procesu a podpoře ve většině jak domácích, tak i venkovních zápasů podzimní sezóny. Vedení klubu za vytvoření podmínek, kdy se pak můžou kluci měřit s nejlepšími kluby na Moravě.