Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček ve Zbrojovce Brno, Adam Staněk ve Slovácku a v Jihlavě Šimon Krahula.

Celostátní dorostenecká liga U19
V zápase 21. kola celostátní ligy dorostu U19 se v dresu Jihlavy proti Mladé Boleslavi objevil v základní sestavě Patrik Stoček. Vydržel na hřišti do svého vystřídání do 70. minuty, v zápase se tým Vysočiny mohl radovat z výhry 1:0, když rozhodující branka padla v 90. minutě. Jihlavští tak drží na sestupovou příčku pětibodový náskok. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný.

Celostátní dorostenecká liga U17
Lukáš Toman nastoupil ve 21. kole celostátní ligy dorostu U17 v dresu Zbrojovky Brno na celé utkání ve Zlíně. Zbrojovce se ale zápas moc nepovedl a odešla poražena 0:2. Vysočina Jihlava prohrála v domácím prostředí s Mladou Boleslaví 2:4. Tomáš Sklenář byl vystřídán v 58. minutě, Tomáš Vambera ve 40. minutě a Dominik Holec, který se dostal na hřiště v 58. minutě jen svým gólem mírnil prohru Jihlavy.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Žďárský odchovanec Viktor Nevěčný se dostal do základní sestavy a vychytal Vysočině Jihlava remízu se Slováckem 1:1. Dominik Čejka se dostal na hřiště v 59. minutě a Jakub Seknička v 83. minutě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V roli kapitána jihlavského celku se představil Petr Hanus, který byl na hřišti celé utkání při prohře Jihlavy se Slováckem 0:3. Druhý žďárský odchovanec Vojtěch Boháček se dostal na hřiště na první poločas. V brance poprvé na jaře nastoupil Dominik Pavlík.

Moravskoslezská žákovská liga U15
Ve 22. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 František Toman přispěl v dresu Slovácka dvěma brankami k výhře v Líšni 4:0. Šimon Sedlák nastoupil do utkání ve Zlíně (1:1) v 50. minutě a podílel se na bodovém zisku Jihlavy.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u prohry 1:2 na hřišti Zlína.