Přinášíme vám hodnocení jednotlivých mládežnických mužstev.Dnes představíme tým starší přípravky U10. O hodnocení jsme požádali Miloše Čecha.

Podzimní sezóna nám začala srpnovým příměstským soustředěním. Během něho jsme kromě tréninku sehráli několik cvičných zápasů, navštívili bazén, zúčastnili se silového a koordinačního tréninku. Na odlehčení si děti mezi sebou zahrály fotbalový kvíz a zafandily na zápase dorostu.

Od soustředění až do Vánoc jsme absolvovali 51 tréninkových jednotek, ve kterých jsme přešli na nový herní systém 5+1. Nově před každým tréninkem skáčeme přes švihadlo, což dávalo ze začátku dětem zabrat. Po celou dobu se snažíme trénovat především venku, a to i v zimních měsících. Jednou za 14 dní máme jako doplňkový trénink juda.

V podzimní části sezóny jsme viděli hrát děti proti soupeřům všech úrovní.

  • utkání, kde k úspěchu stačí relativně málo
  • vyrovnaná utkání
  • utkání nad naše síly, které ukázaly naše nedostatky

V krajském přeboru jsme odehráli 20 zápasů, vstřelili 235 a obdrželi 98 gólů. Z dětí vyzařovalo velké sebevědomí a hráli s chutí a zápalem. Zároveň jsme společně s U11 obsazovali i okresní přebor, kde se nám taky dařilo a byl pro nás velkým přínosem na vytížení všech hráčů.

Na přátelských utkání se u nás vystřídali týmy TJ Svitavy, Slavoj Polná, TJ Nová Ves, FC Slovan Havlíčkův Brod, SK Huhtamaki Okříšky, MFK Chrudim, FC Velké Meziříčí a SFK Vrchovina. Panovala skvělá nálada a děti se pokaždé těšili.

Z pořádaných turnajů máme za sebou dvě předkola Planeo Cupu, turnaj v Lázních Bohdaneč a 1.kolo Starez Cupu.

Cíle pro jaro:

  • jak se chovat při hře, když prohráváme
  • zvýšit sebevědomí a odvahu hráčů
  • vyhledávání volného prostoru
  • rychlost práce s míčem
  • otáčení těžiště hry

Celkově jsme s podzimní sezónou spokojeni ale je pořád na čem pracovat. Především děti, které mají pravidelnou docházku jsou vždy před ostatními o krok napřed.

Na závěr bych chtěl poděkovat mému parťákovi Víťovi Vondráčkovi a šéftrenérovi Vojtovi Zedníčkovi za spolupráci a rady. Rodičům za to, že vedou děti k fotbalu a jsou nám nápomocni, když je potřeba. Největší díky patří mým hráčům z U10: Zuze, Čechymu, Diegovi, Kuřimu, Lorymu, Matymu, Adymu, Rosymu, Lukymu K., Sébovi, Vencymu, Vondrymu, Lukymu O., Fílovi, Samovi, Nicolasovi a Litymu.