Je tu další víkend a to znamená další zápas žďárského áčka. Tentokrát je na programu domácí duel se Slavojem Polná, a to v neděli od 15:30 hodin.

Na jaře pouze s jednou výhrou

Žďárský tým nevstoupil do jarní části divizní soutěže zrovna nejlépe. Z úvodních čtyř duelů dokázal získat pouze tři body za domácí výhru nad Pelhřimovem. Naposledy družstvo podlehlo druhému Lanžhotu, z jehož hřiště dovezlo prohru 1:2. Nyní se děj fotbalového jara opět přenáší na Bouchalky, kde Žďár drží pátou nejlepší bilanci. V neděli od 15:30 hodin vyzveme Slavoj Polná, který aktuálně drží desátou příčku tabulky. Hlášeno je i krásné letní počasí, takže dorazte si užít divizní fotbal na Bouchalky, těšíme se na vás!

Představení soupeře

Fotbalový klub Slavoj Polná byl založen roku 1927. V tomtéž bylo odehráno také první utkání klubu proti Chotěboři, které sledovalo více než 400 diváků. Mnozí však ani nepostřehli historicky první vstřelený gól, neboť viděli fotbal poprvé v životě. Klub se začal do vyšších pater zvedat v devadesátých letech minulého století, kdy byl také postaven nový stadion. Vše vyvrcholilo v roce 2007, kdy se Polná probojovala do divize. Zde krom přestávky v letech 2020-23 působí dodnes. V roce 2018 klub odehrál pohárové utkání se Spartou Praha, které sice podlehl 1:4, ale zápas byl skvělým zážitkem pro všechny.