Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech, jak v domácím prostředí, tak i na hřištích soupeřů. V domácím prostředí přivítají v neděli starší žáci Vyškov.

Jako jediní se v domácím prostředí představí v žákovské divizi v neděli 7. dubna starší žáci, jejich soupeřem bude Vyškov. Výkop utkání starších žáků U15 je v 10:00 hodin, starší žáci U14 sehrají své utkání ve 12:00 hodin. Kategorie U15 se nachází na osmém místě tabulky a jejím soupeřem bude vedoucí celek soutěže. „Určitě se chceme poučit z prvního domácího zápasu a přes velice silného soupeře chceme bodovat i doma," prozradil své plány do utkání trenér Josef Chmelík.

V neděli v pravé poledne se v souboji o špici divize představí na Bouchalkách v tabulce třetí kategorie U14, která přivítá druhý celek tabulky z Vyškova. „Moc dobře víme jaká, troufám si říct ligová kvalita nás čeká. To nic nemění na odhodlání zápas zvládnout a přiblížit se k úplnému čelu tabulky. Duel druhého se třetím, střet dvou elitních střelců. Je na co se těšit," řekl před nedělním šlágrem kola trenér David Krejčí.

U13 bude chtít v žákovské lize navázat na poslední jednobrankové vítězství proti Vyškovu. „Druhý venkovní zápas v řadě nás čeká na hřišti Bedřichova, kde budeme chtít navázat na vítězství z Vyškova. K utkání je potřeba přistoupit zodpovědně od první minuty a snažit se utkání zvládnout jak herně, tak i výsledkově. Pozitivní zprávou před utkáním je, že se nám začínají zapojovat do tréninku hráči po zranění, či nemoci," prozradil své plány do utkání trenér Michal Skalník.

U12 minulé kolo zvítězila ve Vyškově 9:3 a po třech jarních kolech má plný počet devíti bodů. „Minulé kolo jsme sehráli v soutěži jeden z nejlepším poločasů, když jsme proměnili snad všechny šance a vedli 7:1. Oproti prvním dvěma utkáním jsme ale směrem dozadu nebyli zodpovědní, což musíme proti celku z konce tabulky v neděli vylepšit," sdělil své plány do utkání trenér Petr Procházka.

V neděli se budou chtít opět po týdnu bodově naplno prosadit starší dorostenci U19, které čeká v 10:00 hodin v Břeclavi poslední celek tabulky. „V tomto utkání, které by mělo být naše první na přírodní trávě, chceme potvrdit poctivý výkon doma s Blanskem. Postavení domácích v tabulce naznačuje, že budou chtít ještě zabojovat. Předchozí domácí utkání hráli vyrovnaně a my nesmíme nic podcenit. Věřím, že pokud předvedeme pracovitý výkon, tak máme šanci. Chceme se dotáhnout bodově ke středu tabulky a můžeme udělat další krok. Naše poslední výhra by nám mohla pomoci, zápas však musíme odehrát koncentrovaně a s plným nasazením," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 bude chtít v neděli ve 12:15 hodin poprvé na jaře vyhrát. Na poslední celek v tabulce, na tým Břeclavi, jsou mladší dorostenci povzbuzeni minulou remízou z domácího hřiště, kterou vydolovali v zápase s Blanskem. „Nadcházející nedělní utkání nás zavede na hřiště Břeclavi, která zatím drží poslední místo v tabulce. I když jsme na podzim zvítězili 6:0, většina branek padla až v závěru zápasu, přičemž soupeř nastoupil do utkání s menším počtem hráčů. Avšak i přes minulý výsledek nebudeme podceňovat soupeře a budeme usilovat o první výhru v této jarní sezóně. S vyprazdňující se marodkou máme naději na posílení týmu a doufáme, že hráči, kteří nastoupí do utkání, projeví ochotu podat týmový výkon a ocení každou minutu strávenou na hřišti. Je to příležitost ukázat, co jsme se naučili a bojovat jako jeden tým za společný cíl. Důležité je, abychom hráli srdcem a odhodláním a reprezentovali naše barvy s hrdostí," burcuje své hráče před nedělním utkáním trenér Tomáš Litochleb.