Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček ve Zbrojovce Brno a v Jihlavě Dominik Čejka, Jakub Seknička a Šimon Sedlák.

Celostátní dorostenecká liga U19
V zápase 20. kola celostátní ligy dorostu se neobjevil žádný žďárský odchovanec. Jihlava si proti Dukle Praha svůj zápas předehrála a tak Patrik Stoček a Viktor Nevěčný měli tentokrát volno.

Celostátní dorostenecká liga U17
Lukáš Toman nastoupil ve 20. kole celostátní ligy dorostu U17 v dresu Zbrojovky Brno na celé utkání proti Pardubicím. Dvěma góly držel naděje Zbrojovky na bodový zisk, ale nakonec prohře 2:3 nezabránil. Tomáš Sklenář, Tomáš Vambera a Dominik Holec měli v dresu Jihlavy, taktéž kvůli předehrávanému utkání s Duklou Praha, volno.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Žďárský odchovanec Viktor Nevěčný se dostal do základní sestavy a vychytal Vysočině Jihlava výhru 7:0 v Šumperku.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V roli kapitána jihlavského celku se představil Petr Hanus, který byl na hřišti celé utkání při výhře Jihlavy v Šumperku 3:0. Druhý žďárský odchovanec Vojtěch Boháček se dostal na hřiště na druhý poločas a svojí brankou zvýšil jihlavské vedení na 2:0. Šimon Krahula zasáhl ve druhém poločase do utkání na dvacet minut. V pozici náhradního brankáře byl připraven Dominik Pavlík.

Moravskoslezská žákovská liga U15
Ve 21. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 František Toman přispěl v dresu Slovácka svojí vyrovnávací brankou k obratu v zápase proti Hodonínu. Ten nakonec domácí vyhráli 2:1 a zvýšili naděje na záchranu v soutěži. Druhý žďárský odchovanec Adam Staněk do utkání pro zranění nezasáhl.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u remízy 1:1 na domácím hřišti proti Opavě.

1. liga dorostenek
Po dlouhé třítýdenní reprezentační přestávce se rozběhla liga dorostenek. V roli kapitánky týmu Pardubic se představila také žďárská odchovankyně Bára Smejkalová. Ta vydržela při východočeském derby proti Hradci Králové na hřišti do 65. minuty, kdy byl bezgólový stav. Poté již mohla jen sledovat, jak hostující tým nejprve v poslední minutě vyrovnal a poté se radoval z bodu navíc po penaltovém rozstřelu.