Druhý domácí zápas pro ždárský A-tým je tady! Již v neděli 24. března od 15 hodin vyzvou žďárští fotbalisté v 18. kole divize FK Maraton Pelhřimov.

Na jaře zatím bez bodu

Vstup do jarní fáze se svěřencům trenéra Václava Pohanky nepovedl. V úvodním kole podlehli v domácím derby Vrchovině 1:2, na což navázali porážkou od béčka druholigové Líšně. V obou duelech vázla produktivita, jelikož zejména v Líšni si naši fotbalisté vytvořili hned několik příležitostí k tomu rozvlnit síť soupeřova brankáře. Nyní na Bouchalky zavítá Pelhřimov, kterému je po podzimu zcela jistě co vracet.

„Do dalšího zápasu musíme být obezřetnější dozadu a omezit možnosti brejku pro soupeře, abychom nemuseli později hrát do plných,“ řekl po zápase v Líšni trenér žďárského áčka. Čeká nás tak bezpochyby důležité utkání, kde se budou rozdávat cenné body do tabulky. Neváhejte a dorazte na Bouchalky kluky dohnat k první výhře jarní části!

Představení soupeře

Celým jménem Fotbalový klub Maraton Pelhřimov byl založen roku 1922, kdy ho na tamní gymnázium přinesl tělocvikář Antonín Valenta. Většinu své historie strávil působením v divizních soutěžích, což trvalo až do roku 2017. Poté přišel sestup, který zapříčinil šestileté působení v krajském přeboru. Zde se ale klub držel na předních příčkách, dokonce ho hned třikrát opanoval. K návratu do divize přišlo však až v letošní sezóně, kde se Pelhřimov aktuálně nachází na 11. místě. V posledních dvou jarních zápasech zapsal dvě remízy, nejdříve s Humpolcem, poté s Vrchovinou.