Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech, jak v domácím prostředí, tak i na hřištích soupeřů.

Jako první se představí v sobotu 23. března na žďárské umělé trávě mladší žáci. Jejich soupeřem bude celek ze Znojma. Výkop utkání mladších žáků U13 je v 10:00 hodin, mladší žáci U12 sehrají své utkání ve 12:00 hodin. U13 bude chtít navázat na minulé kolo, kdy porazila v derby Havlíčkův Brod 4:3. „Po šťastném úvodním vítězství nad Havlíčkovým Brodem nás čeká další silný soupeř, tentokrát celek ze Znojma. Oproti prvnímu utkání se chceme zlepšit ve spoustě herních činností, ale i individuálních výkonech, čeká nás další těžké utkání, které chceme zvládnout jak herně, tak i výsledkově," prozradil své plány do utkání trenér Michal Skalník.

V pravé poledne pak vyběhnou na umělou trávu mladší žáci U12. Své první jarní kolo zvládli na jedničku, když porazili Havlíčkův Brod 3:1. „Budeme chtít navázat na první jarní utkání, na dobrý týmový a sebevědomý výkon z minulého víkendu. Nebýt jedné hrubky v rozehře, uhráli jsme zápas bez obdržené branky. Naopak v koncovce jsme se dlouho trápili. Doufám, že se v tomto utkání více uklidníme a konečně nám to tam začne padat," pousmál se trenér U12 Petr Procházka.

V neděli dopoledne se představí na žďárské umělé trávě tým Svratky Brno. První vyběhnou k zápasu hráči U15, kteří v 10:00 hodin přivítají souseda v tabulce, který se nachází jen o jeden vstřelený gól za našimi staršími žáky na sedmém místě tabulky. „K nedělnímu zápasu přijede Svratka Brno. Podzimní utkání s tímto soupeřem bylo dramatické do poslední minuty. Šťastnější byli kluci z Brna. Doufáme, že utkání ve Žďáru bude plné nejen krásných branek, ale i pohledných akcí a tentokrát se štěstěna usměje na domácí," uzavírá pozvánku na zajímavý zápas trenér Josef Chmelík.

Ve 12:00 hodin se pak naše U14, která je na čtvrtém místě utká s druhou Svratkou Brno. „Utkají se dva týmy z popředí tabulky, konfrontace by měla být zajímavá. Určitě budeme chtít tuto těžkou překážku zdolat a stále si tak zachovat letošní stoprocentní úspěšnost. Budeme ale muset spoustu věcí zlepšit oproti minulému derby utkání," burcuje svůj tým před nedělním utkáním trenér David Krejčí.

V neděli zajíždí naši dorostenci na horkou brněnskou půdu, kde je čeká Líšeň B. V 10:00 hodin nejprve jako první vyběhne k zápasu kategorie U19. „Čeká nás utkání se soupeřem, který je v horní polovině tabulky a střílí poměrně hodně branek. Musíme být pozorní a důslední v defenzivě a využít každé příležitosti zahrozit. Cesta povede přes náš kompaktní a poctivý výkon, důležitá bude také osobní odvaha. Chceme se prezentovat aktivně, zabojovat a navázat na naše bodové zisky z úvodních kol jara," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 se bude chtít ve 12:15 hodin pokusit vyzrát na vedoucí celek tabulky. „Tento víkend se naše fotbalové družstvo představí na hřišti vedoucího týmu soutěže v Brně Líšni. S postavením v tabulce a s našimi letními zkušenostmi se můžeme cítit jako outsider, ale odhodláme se domácí tým zaskočit. Navzdory našim početním a zdravotním problémům v týmu, věříme, že vůle a oběť ve prospěch týmu nás může posunout dopředu. Vstup do jara nám dosud výsledkově nevychází, ale utkání s nejlepším týmem v tabulce může přinést změnu. Budeme bojovat až do posledního hvizdu a věříme, že naše snaha může překvapit nejen naše fanoušky, ale i naše soupeře," prozradil optimismem naladěný trenér Tomáš Litochleb.