Příprava je u konce a již v neděli vstoupí žďárské béčko do jarní části Krajského přeboru Vysočiny. Do ní vstupuje z jedenáctého místa, které zaručuje udržení v této soutěži. To kde by svůj tým rád viděl trenér béčka a mnoho dalších věcí se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Na co jste se během zimní přípravy zaměřili?
Nejprve jsem po zimním příchodu musel tým poznat. To proběhlo celkem rychle a začali jsme poctivě trénovat. Zaměřili jsme se na to, co tým trápilo v podzimní části - koncovka, kondice, taktika.

Jak hodnotíte uplynulou zimní přípravu?
Do konce února jsem se scházeli třikrát týdně, poté dvakrát. Odtrénovali jsme vše, co bylo v plánu. Každý hráč má jiné časové možnosti, ale mám pocit, že se před startem jara můžeme s klidným svědomím podívat do zrcadla a říct si, že jsme pro to, abychom splnili cíl, udělali maximum.

U koho vidíte největší personální posun?
Na to se těžko odpovídá. Při posledním přípravném zápase byli někteří jedinci překvapeni, jak jejich spoluhráči přes zimu pohubli, tak je to snad pravda.

V přípravě jste dokázali vyhrát všechny tři přátelské zápasy, co vám to ukázalo?
Asi to, že umíme dávat branky i dotáhnout zápas do vítězného konce. Na druhou stranu jsme hráli se Sapeli, kterému jsme museli shánět hráče, aby se zápas odehrál. Od předních celků 1.A třídy Světlé a Borů jsem, se vším respektem k nim, čekal větší kvalitu. Nejsem si jistý tím, že nás přípravné zápasy prověřily tak, jak bychom chtěli. Už brzy zjistíme, jak na tom opravdu jsme. Výsledky nepřeceňuji, ale vždy je lepší vyhrávat, jak prohrávat.

V neděli jedete do Velkého Meziříčí, co od zápasu čekáte?
Typický první jarní zápas, který bude navíc se záchranářským nádechem. Domácí potřebují body jako sůl, navíc jsou pro nás skrze zimní změny v jejich klubu poměrně nečitelní. V přípravě se jim dařilo, ale měli soupeře podobné kvality jako my, tak uvidíme, jak bude zápas vypadat. Budeme se chtít prezentovat naší hrou. Po dlouhé přípravě se těšíme na soutěžní zápas.

Co bude pro tým cílem v jarní části sezóny a na jaké pozici byste rádi byli po sezóně?
Cílem je záchrana a tím pádem 11. místo, které dává tuto jistotu. O záchranu hraje polovina tabulky, nikdo přes zimu nespal, tak jsem sám zvědavý, jak bude jarní část probíhat.

Na co se můžou fanoušci během jarních domácích zápasů těšit?
Věřím, že na hladový tým, který ví, co chce i to, jak toho dosáhnout.