Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček a Lukáš Toman ve Zbrojovce Brno a v Jihlavě Dominik Čejka, Dominik Pavlík, Dominik Holec, Jakub Seknička, Tomáš Sklenář a Šimon Krahula.

Celostátní dorostenecká liga U19
I ve třetím jarním kole se podařilo žďárskému odchovanci Patriku Stočkovi skórovat. V pátečním zápase 18. kola celostátní ligy dorostu U19 v dresu Jihlavy proti Dynamu České Budějovice se brankou podílel na vítězství 4:3 (0:1). Tým Vysočiny i zásluhou jeho střelecké formy nadále drží z deváté pozice tabulky šestibodový náskok na pásmo sestupu. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný.

Celostátní dorostenecká liga U17
Tomáš Vambera nastoupil v 18. kole celostátní ligy dorostu U17 na posledních 20 minut v utkání proti Dynamu České Budějovice, které domácí Jihlava prohrála 2:3.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Žďárský odchovanec Viktor Nevěčný se dostal do základní sestavy a vychytal Vysočině Jihlava bod za remízu 1:1 na Baníku Ostrava.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V roli kapitána jihlavského celku se představil Petr Hanus, který byl celých devadesát minut při prohře na Baníku Ostrava 1:4. Druhý žďárský odchovanec Vojtěch Boháček odehrál také celé utkání.

Moravskoslezská žákovská liga U15
V 19. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 otevřel v 8. minutě skóre zápasu žďárský odchovanec Šimon Sedlák. Přispěl tak ke konečné výhře 4:1 (3:0) nad brněnskou Líšní. Tým Vysočiny Jihlava se po tomto vítězství nachází na druhém místě tabulky o bod za Zbrojovkou Brno. František Toman a Adam Staněk v dresu Slovácka nastoupili na celý zápas a nezabránili v domácím prostředí prohře proti Karviné 0:1. Slovácko je tak v tabulce na devátém místě a čeká ho z velkou pravděpodobností boj ve skupině o udržení.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u nerozhodného domácího zápasu s Líšní 2:2.