Jarní část divize je v plném proudu a naše áčko čeká po prohraném derby další soutěžní zápas. Tentokrát vyrazí na půdu Líšně, kde vyzvou tamní béčko.

Derby se Žďáru nepovedlo

Po dlouhé zimní pauze vyběhli žďárští fotbalisté v neděli 10. března k dlouho očekávanému derby s Vrchovinou. Žďár hrál více jak padesát minut v početní výhodě, přesto dokázal vstřelit pouze jeden gól a z úvodního duelu tak odchází s prohrou 1:2. Kompletní report zápasu najdete zde. Ve druhém jarnímu kole čeká hráče výjezd do Brna, kde vyzvou béčko Líšně. To bude chtít odčinit podzimní porážku, když na Bouchalkách prohrálo 1:2.

„Bylo to naší nekvalitou ve finální fázi, ztráceli jsme balóny a dávali jsme nepřesné nahrávky do vápna. Pak když už jsme nějakou šanci měli, tak jsme je krom jedné nevyužili,“ hodnotil nedělní derby kouč domácích pan Václav Pohanka. Je tedy jasné, na co se musí hráči zaměřit.

Představení soupeře

SK Líšeň je fotbalový klub založený v roce 1924 a sídlí ve stejnojmenné brněnské části. Většinu minulého století klub strávil v krajském přeboru a jeho cesta vzhůru začala až v novém tisíciletí. V roce 2009 zaznamenal historický postup do MSFL, což však stále není vrcholem jejich áčka. Přesně o deset let později Líšeň postoupila do Fortuna národní ligy, kde až dodnes hraje o přední příčky. B-tým Líšně tak v divizi působí jako prostor zejména pro mladé hráče klubu. Dle toho vypadá i soupiska týmu, kde najdete pouze dva hráče starších 24 let.