Všechny naše mládežnické celky již o víkendu zasáhnout do mistrovských zápasů.

Jako první se představí v sobotu 16 března na Žďárské umělé trávě dorostenci Jejich soupeřem bude celek Pelhřimova. Výkop utkání staršího dorostu U19 je v 10:00 hodin, mladší dorost U17 sehraje své utkání ve 12:15 hodin. Starší dorostenci budou chtít navázat na minulé kolo, kde si přivezli z Vyškova první jarní bod za remízu 1:1. Pelhřimov se nachází na 12. místě tabulky a minulé kolo si připsal bod do tabulky za remízu s Chotěboří 2:2. Čeká nás první jarní domácí utkání. Chtěli bychom soupeři oplatit podzimní porážku a navázat na bodový zisk z utkání ve Vyškově. Věříme, že se bude postupně s dalšími zápasy zlepšovat i herní projev a v domácím prostředí chceme naplno zabodovat," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Naopak mladší dorost U17 se minulý víkend vrátil z Vyškova s vysokou prohrou 8:1 a v zápase proti 14 celku tabulky je tentokrát favoritem. Pelhřimov minulé kolo v domácím prostředí prohrál s Chotěboří 3:5. Do utkání jdeme i přes velkou marodku odčinit ostudný výkon a výsledek z předešlého utkání ve Vyškově. Věříme ve výpomoc hráčů z U15 i kluků, co byli posunutí do U19. Očekáváme těžké, bojovné utkání s lehkým nádechem derby," prozradil trenér U17 Tomáš Litochleb.

V neděli v 17 března začínají svojí jarní pouť mistrovskými utkáními naši starší a mladší žáci. Starší žáci zajíždějí do Havlíčkova Brodu, kategorie U15 je po podzimu na sedmém místě tabulky a střetne se sousedem v tabulce, který se nachází o místo za nimi. Na podzim jsme zvítězili v domácím prostředí 4:0 a podobný výsledek by nás v jarní premiéře určitě potěšil," řekl trenér U15 Josef Chmelík.

Kategorie U14 se na podzim umístila na čtvrtém místě a proti devátému celku tabulky je mírným favoritem. Vím, že soupeř v přípravě neprohrál, navíc nám určitě budou chtít vrátit podzimní porážku 2:1. Takže určitě nic jednoduchého. My se každopádně po dlouhé době těšíme na ostrý zápas, navíc derby. My to tam jedeme zvládnout nejen výsledkově, ale i herně," burcuje svůj tým trenér U14 David Krejčí.

Mladší žáci se v domácím prostředí utkají také z krajským rivalem z Havlíčkova Brodu. Po podzimní sezóně byla tabulka rozdělena na dvě části a naše celky budou bojovat v jarní části ve skupině o 9 až 16 místo. Kategorie U13 se postaví svému soupeři v 10.00 hodin a bude chtít svému soupeři oplatit podzimní prohru 3:7. Očekávám dobrý fotbal z obou stran. Havlíčkův Brod vyznává kombinační fotbal. Věřím, že se jim v tom vyrovnáme a přeneseme výkony ze zimních utkání do tohoto zápasu," prozradil své plány do nedělního zápasu trenér U13 Michal Skalník.

Kategorie U12 na podzim svého soupeře nešetřila a zvítězila 12:0. Budeme chtít být od začátku aktivní a snad se nám podaří vstřelit i nějaký ten gól, i když víme, že to bude o proti podzimu v hodně oslabené sestavě složité, což nám naznačila i příprava," řekl trenér U12 Petr Procházka.