Zimní příprava žákovské U13 je u konce a jarní mistrovská část začíná našim mladším žákům o víkendu s Havlíčkovým Brodem. Zeptali jsme se proto hlavního trenéra Michala Skalníka, jak by zhodnotil připravenost svých svěřenců před ostrým nedělním startem žákovské ligy.

Absolvovali jste v zimě vše podle plánu?
V zimní přípravě jsme potrénovali dobře. Hráči chodili v hojném počtu na tréninky a přenesli to i do přípravných zápasů, takže jsme spokojeni.

Nastaly v zimní přípravě určité změny a posuny v kádru?
Ano. Byli k nám posunuti hráči z U12 - Kohout, Zedníček, Koubek a Vrša. To jsou hráči, kteří výrazně zkvalitní náš tým a jsem si jistý, že budou rozdílovými hráči v jarních utkáních. Vítek Svoboda a Petr Polanský, kteří v zimě trénovali s U14, s námi budou hrát také. Pro náš tým je dobře, že se zvýší konkurence v týmu.

Jak by jsi ohodnotil výkony vašich svěřenců v přípravných zápasech?
V přípravných utkáních jsme chtěli hodně kombinovat a hrát s míčem, což se nám dařilo, vstřelili jsme i spoustu branek. To vše chceme přenést do sezony.

Jaké jsou cíle pro druhou polovinu ročníku?
Hrát dobrý fotbal v pohybu, věřit si při práci s míčem, v kombinacích a soubojích jeden na jednoho. Rád bych, aby nám fotbal dělal všem radost.

V neděli začínáte jarní část soutěže s Havlíčkovým Brodem, s čím půjdete do krajského derby?
Očekávám dobrý fotbal z obou stran. Havlíčkův Brod vyznává kombinační fotbal. Věřím, že se jim v tom vyrovnáme a přeneseme výkony ze zimních utkání do tohoto zápasu.

Děkuji za rozhovor.