Zimní příprava žákovské U12 je u konce a jarní mistrovská část začíná našim mladším žákům o víkendu s Havlíčkovým Brodem. Zeptali jsme se proto hlavního trenéra Petra Procházky, jak by zhodnotil připravenost svých svěřenců před ostrým nedělním startem žákovské ligy.

Absolvovali jste v zimě vše podle plánu?
Přípravu jsme zahájili 8. ledna a střídavě jsme chodili třikrát a čtyřikrát týdně trénovat. Využívali jsme i silového cvičení a kruhového tréninku v posilovně. Na začátku února jsme absolvovali soustředění ve Svratce, kde jsme odtrénovali čtyři tréninkové jednotky a jeden regenerační trénink. Bohužel nás trápily u některých hráčů nemoci, ale jinak jsme s přístupem k tréninkům spokojeni. Horší je to s některými hráči hrající spíše za Béčko, tam takové nasazení a zájem mnohdy není. Tímto bych chtěl poděkovat i mým kolegům Jardovi Machovi a Martině Pečinkové, že jsme všechny tréninky pro všech dvacet hráčů vždy trenérsky zajistili.

Nastali v zimní přípravě určité změny a posuny v kádru?
V zimní přípravě se přesunuli čtyři hráči do kategorie U13. Jednáme o příchodu dvou hráčů. Protože máme záložní tým v krajské soutěži, tak všichni budou mít šanci se herně realizovat, ale nikdo nedostane nic zadarmo.

Jak by jsi ohodnotil výkony vašich svěřenců v přípravných zápasech?
Právě po posunu čtyř hráčů do U13 jsme museli vlastně začít budovat úplně nový tým. Naše principy ale zůstávají nadále stejné. Zápasy nám ukázaly, že kvůli zmíněnému oslabení nemáme takovou kreativitu a kvalitu v útočné fázi. V rámci kondice jsme ale naopak připraveni, hráči si již zvykají odehrát celý nebo větší část zápasu. Musíme proto nadále pracovat s hráči co máme k dispozici a snažit se každého hráče posouvat dopředu.

Chtěl by jsi za výkony v trénincích a v přípravě někoho pochválit nebo vyzvednout?
Kvalita tréninků šla logicky po odchodu zmíněných hráčů dolů, i když náročnost tréninků zůstala zachována. Kluci musí pochopit, že dělají vše hlavně pro sebe, nikdo za ně na hřišti nic neodpracuje, tam už se musí spoléhat jen na sebe. Ze začátku zimní přípravy se stávalo, že někteří hráči hlavně v kondičních věcech nedotrénovali trénink. Postupně se vše ale zlepšovalo, za což všichni zasluhují pochvalu.

Jaké jsou cíle pro druhou polovinu ročníku?
Podzimní ligovou část jsme sice vyhráli, ale soutěž se řídí dle umístění U13. Budeme hrát na jaře ve skupině o 9.-16. místo, kde by jsme chtěli hrát nadále aktivní fotbal s presinkem na celé obranné polovině soupeře. Hrát konstruktivně, dominantně na míči a fotbalem se hlavně bavit.

V neděli začínáte jarní část soutěže s Havlíčkovým Brodem, s čím půjdete do krajského derby?
Budeme chtít být od začátku aktivní a snad se nám podaří vstřelit i nějaký ten gól, i když víme, že to bude hodně složité, což nám naznačila i příprava.

Děkuji za rozhovor.