Zimní příprava žákovské U14 je u konce a jarní mistrovská část začíná našim starším žákům o víkendu v Havlíčkově Brodě. Zeptali jsme se proto hlavního trenéra Davida Krejčího, jak by zhodnotil připravenost svých svěřenců před ostrým nedělním startem žákovské divize.

Absolvovali jste v zimě vše podle plánu?
Ano, přesně podle plánu. Máme k tomu vytvořené skvělé podmínky, takže jsme vše zvládli doma, jak tréninky, tak přípravná utkání. Navíc hodnotím kladně úterní silově zaměřené tréninky u externích trenérů. Jediné s čím neustále bojujeme, už jsem zmiňoval i v podzimním hodnocení. Máme snad nejnemocnější a nejvíc náchylný tým k různým zraněním. To jsem nikdy nezažil. Ale vzhledem k velkému počtu hráčů nás to při tréninkovém procesu nijak zvlášť neomezovalo.

Jak by jsi ohodnotil výkony vašich svěřenců v přípravných zápasech?
Všech pět utkání jsme zvládli vítězně, navíc vyššími rozdíly, takže v tomto ohledu se hodnotí určitě pozitivně. Určitě jsme udělali kus práce, ale nemůžu si pomoct, se vší úctou kvalita soupeřů nebyla úplně vysoká.

Nastaly po zimní přípravě určité změny a posuny v kádru?
Prakticky nenastaly. Jen jsme si u vybraných kluků nastolili nějaký tréninkový režim. Logicky je U15 naše vlajková loď, kterou budeme řešit operativně po předzápasovém tréninku.

Chtěl by jsi za výkony v trénincích a v přípravě někoho pochválit nebo vyzvednout?
Musím pochválit opravdu všechny. Za přístup, píli, odříkání. Ani jeden náznak nějakého porušování disciplíny. Tihle kluci vytvořili skvělou partu, od tohoto se vše odvíjí. Takže si troufám říct, kluci rostou nejen fotbalově. Tohle pokud si udržíme, myslím si že příští sezonu v budoucí U15 můžeme mířit hodně vysoko.

Jaké jsou cíle pro druhou polovinu ročníku? Věříte, že má tým na to se posunout v tabulce výše?
Jednoznačně. Co jsem poznal, tak Vyškov má ligovou kvalitu, ten si bude dál hrát vlastní soutěž. Osobně se těším na dvojzápas s nimi, tam se ukáže jak moc jsme se posunuli. Od druhého místa dál je soutěž otevřená.

V neděli začínáte jarní část soutěže v Havlíčkově Brodě, s čím nebo jakým cílem, jedete na krajské derby?
Vím, že soupeř v přípravě neprohrál, navíc nám určitě budou chtít vrátit podzimní porážku. Takže určitě nic jednoduchého. My se každopádně po dlouhé době těšíme na ostrý zápas, navíc derby. My to tam jedeme zvládnout nejen výsledkově, ale i herně.

Děkuji za rozhovor.