Zimní příprava žákovské U15 je u konce a jarní mistrovská část začíná našim starším žákům o víkendu v Havlíčkově Brodě. Zeptali jsme se proto hlavního trenéra Josefa Chmelíka, jak by zhodnotil připravenost svých svěřenců před ostrým nedělním startem žákovské divize.

Absolvovali jste v zimě vše podle plánu?
Překvapivě ano. Na to, jak máme úzký kádr se dařilo v přípravě zvládnou takřka vše. Zpestřením byl halový turnaj zde ve Žďáru, kde jsme s velice kvalitními mužstvy držely krok. V trénincích jsme se zaměřili nejen na kondici, která probíhala na hřišti, ale i posilovně, tak hlavně na herní týmový výkon (souhry řad). Samozřejmě jsme nevynechali individuální dovednosti.

Jak by jsi ohodnotil výkony svěřenců v přípravných zápasech?
Přípravné zápasy jsou pro nás součástí tréninkového procesu. Z tohoto pohledu jsme spokojeni jen z části. Je ještě mnoho věcí, které chceme zlepšit a makáme na tom.

Nastaly po zimní přípravě určité změny a posuny v kádru?
Po letním odchodu Adama Staňka do FC Slovácko se i v zimě na tuto adresu přesunul další hráč, a to František Toman. Klukům přejeme, ať se jim daří. Je to dobrá vizitka nejen klubu, ale i trenérů, kteří je v minulosti vedli. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby hráči odcházeli do akademie v rámci kraje, ale každý posun výše je super.

Chtěl by jsi za výkony v trénincích a v přípravě někoho pochválit nebo vyzvednout?
Chválím všechny kluky, zejména ty, kteří nad rámec U15 ještě chodili pomáhat U17.

Jaké jsou cíle pro druhou polovinu ročníku? Věříš, že má tým na to se posunout v tabulce výše?
Samozřejmě, že klukům věříme. Byli bychom špatní trenéři, kdybychom nevěřili svému týmu. Důležitější je pro mě jak kvalitně kluky připravíme na přechod do dorostenecké kategorie a v tom nás čeká ještě spoustu práce.

V neděli začínáte jarní část soutěže v Havlíčkově Brodě, s čím nebo jakým cílem jedete na krajské derby?
Každý zápas je pro nás stejně důležitý. Cíle jsou jasné = maximálně zlepšovat a zdokonalovat výkon týmu i jednotlivce.

Děkuji za rozhovor.