Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu brankově činili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

První jarní víkend zastihl žďárské mládežníky ve slušné střelecké formě nebo ve svých týmech vystupují ve funkcích kapitána týmu. Pojďme se společně podívat jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček ve Zbrojovce Brno a v Jihlavě Dominik Čejka, Tomáš Vambera, Dominik Pavlík.

Celostátní dorostenecká liga U19
Žďárský odchovanec Patrik Stoček nejprve v předehrávce celostátní dorostenecké ligy U19 nastoupil v dresu Vysočiny Jihlava na druhý poločas v zápase s FK Pardubice a vstřelil branku na 2:1. Přispěl tak posléze ke konečné remíze 2:2. V pozici náhradního brankáře byl připraven na lavičce Viktor Nevěčný. Ve víkendovém 17. kole se Patrik Stoček objevil na hřišti Zlína na 64 minut a opět vstřelil branku, tentokrát úvodní a přispěl k výhře Jihlavy 3:0. Na hřiště se dostal ke konci utkání i další žďárský odchovanec Dominik Holec. V pozici náhradního brankáře byl znovu připraven Viktor Nevěčný.

Celostátní dorostenecká liga U17
Dominik Holec nastoupil v předehrávaném 16. kole v utkání proti Pardubicím, které domácí Jihlava prohrála 0:1. Většinu utkání hrál v jihlavském dresu i Tomáš Sklenář. Ve víkendovém 17. kole ve Zlíně Dominik Holec nastoupil opět na celé utkání a Tomáš Sklenář hrál 69 minut, v zápase který Jihlava prohrála 0:5.

Lukáš Toman v dresu Zbrojovky Brno rozhodl utkání 16. kola celostátní dorostenecké ligy U17 proti Karviné 2:0 úvodní brankou zápasu z 37. minuty. Na hřišti vydržel 68 minut, kdy byl střídán. Ve víkendovém 17. kole svoji střeleckou formu potvrdil na hřišti Viktorie Plzeň, když odehrál celý zápas a srovnal na poločasových 1:1. Ve druhém poločase však Zbrojovka podlehla tlaku Plzně a odešla poražena vysoko 1:5.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Žďárský odchovanec Viktor Nevěčný se dostal v sobotu do základní sestavy a hned se zaskvěl v barvách Jihlavy vychytanou nulou v Porubě. K výhře přispěl i Jakub Seknička, který v roli kapitána vydržel na hřišti celé utkání.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V roli kapitána jihlavského celku se představil také Petr Hanus, který se mohl radovat po devadesáti minutách z výhry svého celku v Porubě 4:0. Jednu branku připojil Šimon Krahula na hřiště příchozí v 59. minutě. Poslední z trojice žďárských odchovanců Vojtěch Boháček odehrál úvodní poločas.

Moravskoslezská žákovská liga U15
František Toman rozhodl v dresu Slovácka předehrávané utkání proti Zlínu dvěma góly a přispěl k vítězství 3:0. Další žďárský odchovanec Adam Staněk odehrál také celý zápas. Oba dva pak byli celý zápas při prohře 0:2 ve víkendovém zápase na Baníku Ostrava.

Šimon Sedlák v dresu Jihlavy odehrál celé utkání a přispěl k výhře svého celku v Hodoníně 3:2.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma přispěl brankou k výhře Jihlavy v Hodoníně 6:2.

1. liga dorostenek
V roli kapitánky týmu se představila také žďárská odchovankyně Barbora Smejkalová. Nejprve ve 13. kole její tým podlehl v domácím prostředí Lokomotivě Brno 2:3 a ve víkendovém zápase na Slavii Praha 0:5.