Zimní příprava dorostenecké U17 je u konce a jarní mistrovská část začíná našim dorostencům o víkendu ve Vyškově. Zeptali jsme se proto hlavního trenéra Tomáše Litochleba, jak by zhodnotil připravenost svých svěřenců před ostrým nedělním startem dorostenecké divize.

Ahoj Tomáši, můžeš nám přiblížit jak probíhala zimní příprava mladšího dorostu, kdy jste začali trénovat?
Ahoj. Jako trenér kategorie U17 bych rád sdílel s našimi fanoušky dojmy ze zimní přípravy a naše očekávání před prvním utkáním jarní části sezóny. Zimní příprava začala na začátku ledna s nadějí na úspěšnou sezónu před námi. I přes několik výzev, kterým jsme čelili v únoru, včetně nemocí, zranění a osobních povinností hráčů, jsme si udrželi vysokou úroveň závazku a odhodlání. Jsem hrdý na to, že se hráči podle výkonnostních testů dokázali posunout vpřed.

Jak by jsi přiblížil přípravná utkání, splnili očekávání?
Přípravná utkání byla důležitou zkouškou naší taktiky a sestavy před jarní částí sezóny. I když výsledky nebyly vždy ideální, naše kombinovaná sestava hráčů bojovala s odhodláním a nasazením. Zranění několika klíčových hráčů, včetně Peška, Dvořáka a Havelky, představují výzvu, ale s jejich návratem a příchodem nových posil věřím v posílení našeho týmu.

Přišli v zimní pauze do týmu nějaké posily?
Noví hráči, Ivan Brovko z Radostína a Marek Zich z Jihlavy, přinášejí do našeho týmu novou energii a naději na úspěch. S odjezdem některých hráčů na různé kurzy a rotací v kádru se snažíme udržet stabilitu a připravit se na náročný úvod jarní části.

Už se těšíte na nedělní start mistrovských utkání ve Vyškově?
První utkání proti Vyškovu představuje náročnou výzvu, kterou bereme s respektem. I přesto, že jsme porazili Vyškov v minulém podzimním utkání, respektujeme jejich kvalitu a přistupujeme k zápasu s maximální koncentrací a odhodláním. Cílem je získat body do tabulky a prezentovat se silným týmovým výkonem.

Chceš něco říci závěrem?
I přes výzvy, kterým jsme čelili během zimní přípravy, věřím, že jsme připraveni na novou sezónu s pevným základem a odhodláním dosáhnout úspěchu.

Děkuji za rozhovor.