Téměř 120-ti denní čekání na divizní fotbal je u konce! Žďár v neděli vstoupí do jarní části Divize D a hned úvodní zápas nabídne velice pikantní střet. Na Bouchalky totiž dorazí fotbalisté Vrchoviny.

Žďár má za sebou vyrovnanou přípravu

Naposledy se žďárští fotbalisté představili v ligovém zápase 11. listopadu, když na hřišti Tasovic vyhráli přesvědčivě 3:1 a zakončili tak podzim fantastickou sérií šesti výher v řadě. Tím si také získali páté místo tabulky, ze kterého do jara vstupují. A-tým má za sebou intenzivní přípravu, kterou začal 15. ledna, ale hned od začátku se musel vypořádat s citelnou ztrátou. Do Rakouska totiž odešel nejlepší střelec Marek Šerý. Naopak do kádru přibyla nová akvizice ze Ždírce nad Doubravou, třiadvacetiletý obránce Jiří Veselský.

Přípravné zápasy, které byly samozřejmou součástí přípravy skončily vyrovnanou bilancí. Z celkových šesti zápasů si zdejší fotbalisté odnáší dvě výhry, dvě remízy a také dvě prohry. Kompletní přehled zápasů včetně reportů najdete zde. V neděli je na programu první ostrý duel, ve kterém budou chtít Žďárští odčinit podzimní porážku 1:4, kterou utrpěli v Novém Městě na podzim. A k tomu budou potřebovat také vás, takže neváhejte a dorazte na Bouchalky kluky podpořit! Výkop derby je ve 14:30 hodin.

Představení soupeře

Celým jménem SFK Vrchovina Nové Město na Moravě je fotbalový klub založený v roce 1900. Během své historie byl sloučen s Radešínskou Svratkou, ale zde byl v roce 2009 fotbal osamostatněn, takže nyní klub působí pouze jako oddíl Nového Města. V novém tisíciletí klub zažíval postupný postup soutěžemi, který vyvrcholil v roce 2018 postupem do MSFL, kde klub až do loňské sezóny působil. Nejlepším výsledkem bylo deváté místo ze sezóny 2019/20, která se však z důvodu nemoci Covid-19 neodehrála celá. Po loňském sestupu se vrátili zpět do Divize D, kde po podzimní části drží třetí místo s náskokem sedmi bodů na Žďár. Nejlepším střelcem podzimu je se sedmi góly novoměstský velikán Tomáš Duba. Ten je zároveň historicky nejlepší střelec Vrchoviny, vstřelil za ní již 36 gólů.

Partnerem utkání je společnost DEL.