Příprava mužského áčka je u konce. Již v neděli čeká tým start do jarní fáze divize a hned na úvod ho čeká domácí derby s Vrchovinou. Ještě před tímto zápasem vám přinášíme rozhovor s trenérem mužů panem Václavem Pohankou.

Jak hodnotíte uplynulou zimní přípravu?
Po rozšíření divize na 16 týmů byla po delší době zimní příprava o dva týdny kratší. Přesto jsme se celé dva měsíce poctivě připravovali na začátek jara. Přípravu jako celek hodnotím pozitivně. Přístup na jedničku, zranění nějaká menší máme, ale oproti předchozím přípravám jsme na tom lépe. Po herní stránce jsme se dle mého názoru opět o kousek posunuli a věřím, že se nám to podaří prokázat i v mistrovských zápasech.

V čem vidíte za přípravu největší posun?
U mladších hráčů vidím největší pokrok v adaptaci na dospělý fotbal - rychlosti, důrazu, taktické vyspělosti a načerpaném sebevědomí. Přesto jsou na začátku fotbalové kariéry a další posun je nutný, aby se jednou stali oporami. U starších a zkušenějších hráčů je to posun v porozumění týmové taktiky či herních principů a přenesení do herního projevu, který neustále posouváme krok po kroku.

V přípravě jste odehráli šest přátelských zápasů, jak je hodnotíte?
Podařilo se nám namíchat výborný mix soupeřů. Proti každému z nich jsme měli jasné plány a cíle. Většinu z nich jsme splnili či aplikovali, i proti těžkým soupeřům ze třetí ligy. Dalo nám to potřebnou zpětnou vazbu i od hráčů samotných, takže spokojenost.

V neděli nás čeká derby s Vrchovinou, s čím do zápasu půjdete a jaké od něho máte očekávání?
Do zápasu půjdeme s maximální touhou a chutí vyhrát! Očekávání z derby jsou vždy podobná. Nebude to jednoduché utkání, oba týmy si nedají nic zadarmo a rozhodovat budou detaily. Věřím, že naše touha a nasazení o odplatu za podzimní porážku budou daleko větší.

Jak těžké bude nahradit kanonýra Marka Šerého?
Jedním slovem, těžké.

Co bude pro tým cílem v jarní části sezóny a na jakém místě byste se rádi umístili?
Po strastiplném začátku sezóny jsme po podzimní části, především díky skvostné druhé polovině, obsadili 5. příčku. Tu bychom chtěli minimálně udržet, ale já osobně bych chtěl zabojovat o umístnění v nejlepší trojce soutěže, kam rozhodně patříme!

Je něco na co byste pozval fanoušky, aby vás přišli podpořit?
Na skvělý fotbal, plný zajímavých okamžiků! Poslední rok byla naše domácí utkání vždy velmi atraktivní a budeme v tom chtít pokračovat. Budeme rádi za každého diváka a za celý tým mohu slíbit, že na hřišti uděláme maximum pro vítězství stejně jako doposud.