Velkého úspěchu dosáhl tým mladší přípravky U9, když vyhrál kvalitně obsazený turnaj na domácí půdě ve Žďáře nad Sázavou.

V sobotu 24. února se v hale na Bouchalkách uskutečnil turnaj 6-ti týmů, kteří si zahráli postupně proti sobě. V zahajovacím zápasu jsme si poradili s týmem Pardubic, který jsme porazili 6:2. Následně nás čekal tým Sparty Brno, který jsme v infarktovém závěru dokázali porazit 5:4. Vítězná branka padla 10 vteřin před koncem zápasu. Tento zápas nám vzal hodně fyzických sil a to se projevilo hned v dalším utkání, kdy jsme nestačili na výborně hrající tým z Hodonína v poměru 5:4. Celý zápas jsme byli pomalejší, v závěru jsme sice mohutně stahovali náskok až na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat se nám již nepodařilo. Pokud jsme chtěli stále pomýšlet na vítězství, museli jsme v následujícím zápasu proti Jihočeské akademii z Českých Budějovic uspět, což se nám po obrovském boji povedlo v poměru 3:1. Poslední zápas nás čekal proti dalšímu kvalitnímu týmu Zbrojovky Brno. Opět vyrovnaný zápas do poslední vteřiny, síly nám hodně rychle docházely, ale obrovská bojovnost a fanoušci nás nakonec dovedli k vítězství 3:2. Při rovnosti bodů se Spartou Brno rozhodl vzájemný vítězný zápas o tom, že zlaté medaile zůstaly ve Žďáře nad Sázavou.

Z pozice trenéra hodnotím tento turnaj jako nejkvalitnější, který jsme doposud hráli. Vždyť hned čtyři týmy se letos probojovaly do finálového Planeo cup (turnaj nejlepších 24 týmů v republice). Byla vidět vysoká herní kvalita hráčů, rychlost, nasazení, bojovnost, upřímná radost z vítězství, ale samozřejmě i slzičky po prohraných zápasech, které k tomu ale patří.

Konečné umístění: 1. FC Žďas Žďár nad Sázavou, 2. FC Sparta Brno, 3. FK Hodonín, 4. JFA České Budějovice, 5. FC Zbrojovka Brno, 6. FK Pardubice

Na závěr chci poděkovat všem týmům, které neváhaly přijet i z poměrně dalekých destinací k nám do Žďáru, rodičům, sponzorům, divákům a v neposlední řadě klukům za další úspěšnou reprezentaci klubu, uzavřel hodnocení celého turnaje žďárský trenér David Halamka.

Fotogalerie