Přinášíme vám hodnocení jednotlivých mládežnických mužstev.Dnes představíme tým mladší přípravky U8. O hodnocení jsme požádali Jana Maška.
V rámci kategorie U8 (mladší přípravka) máme oficiálně registrovaných a aktivních 26 fotbalistů (z toho dvě dívky). Tréninkový proces podzimní části sezóny 2023/2024 jsme po letní přestávce zahájili předposlední týden v srpnu. Hráči trénují třikrát týdně, z toho 2x týdně na fotbalových hřištích v areálu Bouchalky a 1x týdně na fotbalovém hřišti v Hamrech nad Sázavou. Průměrná docházka se pohybuje okolo 20 hráčů při trénincích na venkovních hřištích. V rámci tréninkových jednotek se snažíme v hráčích rozvíjet pohybové schopnosti a práci s balónem pomocí herních cvičení.
Od září 2023 hrají naši hráči mistrovské utkání v soutěži II. třída OP mladší přípravky skupina B, které probíhali v podzimní části sezóny každý víkend od září do října. V této soutěži máme přihlášené dva týmy - tým B a tým C z důvodu větší herní praxe pokud možno všech hráčů. U této soutěže není vedena tabulka umístění, je dbáno na herní fotbalový rozvoj každého hráče. Hráči se museli zvládnout přechod na formát rozestavení 4+1, což si myslíme, že zvládli dobře, ale určitě je stále na čem pracovat.
Na podzim 2023 jsme se zúčastnili celostátního poháru mládeže Planeo Cupu kategorie U8. Podařilo se nám postoupit z II. předkola z 2. místa (6-ti členná skupina v Hlinsku) do kvalifikace. V kvalifikaci jsme se umístili na 5. místě (8-mi členná skupina v České Třebové) a bohužel se nám nepodařilo postoupit na závěrečný turnaj mezi 24 nejlepších týmů v ČR, ale i tak to považujeme za kvalitní výkon našich hráčů.
Od konce října 2023 trénujeme 3x týdně v tělocvičnách ve Žďáru nad Sázavou a v Hamrech nad Sázavou. Průměrná docházka v tělocvičnách se pohybuje okolo 16 hráčů. Odehráli jsme mnoho úspěšných halových turnajů a další nespočet nás čeká v novém roce. Připravujeme domácí halový turnaj pro naši kategorii, který proběhne v sobotu 13.1.2024 ve sportovní hale Bouchalky. Od 15.12.2023 máme zaslouženou zimní přestávku. Tréninkový proces opět zahájíme ve středu 3.1.2024.
Od března 2024 nás čeká jarní část sezóny 2023/2024 v soutěži II. třída OP mladší přípravky skupina B.
V rámci utužování kolektivu se snažíme využívat i mimo tréninkové aktivity. Například výjezdy na kole na nedalekou Pilskou nádrž, kde na závěr zábavného fotbalového odpoledne proběhlo i opékání buřtů. Naši hráči si užili i návštěvu herny Hopík.
Chtěli bychom poděkovat všem rodičům za spolupráci v kalendářním roce 2023 a těšíme se na další dobrou spolupráci v roce následujícím.
Trenéři: Mašek, Hajný a Halamka