Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček ve Zbrojovce Brno a v Jihlavě Dominik Čejka, Dominik Pavlík, Dominik Holec a Šimon Sedlák.

Celostátní dorostenecká liga U19
V reprezentační pauze se odehrála jen některá utkání. V zápase 20. kola celostátní ligy dorostu U19 se v dresu Jihlavy proti Dukle Praha objevil v základní sestavě Patrik Stoček. Vydržel na hřišti do svého vystřídání celý první poločas, po kterém tým Vysočiny vedl 1:0. Druhý poločas však tým Vysočiny neudržel dokonce dvougólový náskok a odjel z Prahy s porážkou 2:4. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný.

Celostátní dorostenecká liga U17
Tomáš Sklenář nastoupil ve 20. kole celostátní ligy dorostu U17 na celé utkání proti Dukle Praha, které Jihlava prohrála 1:3. V 31. minutě dokonce vstřelil jedinou branku Vysočiny. Tomáš Vambera hrál za poražené do 71. minuty.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Žďárský odchovanec Viktor Nevěčný se dostal do základní sestavy a vychytal Vysočině Jihlava bod za remízu 1:1 proti Karviné B. Na hřišti se pak objevil v 69. minutě i Jakub Seknička. Lukáš Toman v dresu Zbrojovky Brno odehrál většinu utkání a vstřelil jedinou branku svého týmu, kterou ale nezabránil prohře v Třinci 1:2.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
Lukáš Toman se ještě jednou ten den objevil na hřišti, když nastoupil v 83. minutě v dresu Zbrojovky a pomohl k výhře v Třinci 1:0. V roli kapitána jihlavského celku se představil Petr Hanus, který byl na hřišti při domácí výhře nad Karvinou B 4:1. Druhý žďárský odchovanec Vojtěch Boháček odehrál první poločas utkání a Šimon Krahula nastoupil v 68. minutě.

Moravskoslezská žákovská liga U15
Ve 20. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 František Toman a Adam Staněk v dresu Slovácka nastoupili v důležitém zápase ve Vítkovicích. Zde prohrál tým z jihu Moravy 0:2. Slovácko je tak v tabulce dvě kola před koncem na desátém místě a čeká ho boj ve skupině o udržení.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u prohry 0:4 na hřišti Sigmy Olomouc.