Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků. Na přiložené fotografii se raduje Lukáš Toman z vítězství Zbrojovky Brno nad Jihlavou, v horní řadě vpravo stojící hned vedle trenéra.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček ve Zbrojovce Brno a Dominik Pavlík v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19
V zápase 23. kola celostátní ligy dorostu U19 se v dresu Jihlavy proti Zbrojovce Brno objevil v základní sestavě Patrik Stoček. Vydržel na hřišti do 67. minuty, bohužel tým Vysočiny po vyhraném poločase 1:0 ve druhém dějství třikrát inkasoval a odešel poražen 1:3. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný. Ze dvanácté příčky tabulky na sestupovou příčku má Vysočina dvoubodový náskok na předposlední Liberec.

Celostátní dorostenecká liga U17
V zápase 23. kola celostátní ligy dorostu U17 se v zápase Jihlavy proti Zbrojovce Brno na hřišti potkala hned čtveřice bývalých hráčů FC Žďas. V domácím dresu nastoupili v základní sestavě Dominik Holec, který zůstal na hřišti do 69. minuty. První poločas odehrál i Tomáš Vambera, který byl o poločase vystřídán Tomášem Sklenářem. Na straně Zbrojovky se dostal na hřiště v 61. minutě Lukáš Toman. Větší radost měl na konci zápasu právě Lukáš Toman, který mohl posléze se Zbrojovkou oslavit vítězství 3:0. V tabulce je domácí Vysočina na třináctém místě a Zbrojovka je na osmém místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Viktor Nevěčný musel v brance Jihlavy čelit celý zápas velkému tlaku Zlína. V brance doslova čaroval a nakonec za svá záda pustil jedinou hostující střelu, která přinesla Vysočině po remíze 1:1 cenný bod do tabulky v záchraně druhé dorostenecké soutěže. V roli kapitána týmu nastoupil Dominik Čejka, který odehrál první poločas. Jakub Seknička, nastoupil v 86. minutě utkání. Jihlavský celek je v tabulce na 12. místě s dvoubodovým náskokem na teoretický sestup do divize dorostu.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
Do základní sestavy se dostal ve vítězném utkání se Zlínem (2:0) kapitán týmu Petr Hanus, který odehrál celý zápas. Vojtěch Boháček odehrál do svého vystřídání 56 minut, Šimon Krahula odehrál první poločas. Vysočina se nachází v tabulce přesně v jeho středu na 8. místě.

Moravskoslezská žákovská liga U15
Ve 2. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o titul objevil v základní sestavě Jihlavy Šimon Sedlák, který odehrál v Hodoníně celý zápas. Jeho tým po prohře 0:3 drží druhou příčku ligové tabulky. Ve 2. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o záchranu objevil v základní sestavě jako kapitán týmu Adam Staněk, který odehrál proti Opavě celé utkání. V dresu Slovácka pak ve 46. minutě nastoupil do zápasu i František Toman, který osvědčil své kanonýrské schopnosti a v 63. minutě vyrovnal na konečných 1:1. Slovácko tak má náskok v tabulce na první sestupovou příčku, na které se nachází Zlín, šest bodů.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u prohry 1:3 na hřišti FK Hodonín. Tým Vysočiny je po druhém kole nadstavby na šestém místě tabulky.

1. liga dorostenek
V roli kapitánky týmu Pardubic se představila v 18. ligovém kole také žďárská odchovankyně Bára Smejkalová. Ta odehrála v Liberci celé utkání, ale prohře svého celku 1:2 nezabránila. Pardubice jsou v desetičlenné ligové tabulce na osmé příčce.